Skandal u Italiji: Zvijezde pod istragom zbog klađenja, prijeti im suspenzija

.
Sportistima u Italiji zabranjeno se kladiti na utakmice pod organizacijom Italijanskog fudbalskog saveza, UEFA-e i FIFA-e

 

Italijanski reprezentativci Sandro Tonali (23) i Nikolo Zaniolo (Nicolo, 24) su pod istragom zbog klađenja.

Juventusov Nikolo Fađioli (Nicolo Fagioli, 22) priznao je da se kladio na utakmice zbog čega mu prijeti drakonska kazna, a italijanska "La Gazzette dello sport" piše  i o umiješanosti Tonalija i Zanolia.

Ugledni italijanski medij tvrdi da istražitelji posjeduju audiosnimke koje dokazuju umiješanost zvijezda Njukasla, odnosno Aston Vile.

Zaniolo je navodno upleten u opkladu i to još iz doba dok je bio igrač Rome (2018. - 2023.), a kladio se na utakmicu italijanskog Kupa u kojoj je sjedio na klupi.

Inače, sportistima u Italiji zabranjeno se kladiti na utakmice pod organizacijom Italijanskog fudbalskog saveza, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je direktno ili indirektno uplaćivati oklade, a onima koji pravilo prekrše prijete novčana kazna ne manja od 25.000 eura i zabrana igranja do tri godine.

Tonali i Zaniolo su napustili trening kamp reprezentacije Italije kako bi obavili razgovore s policijom i nadležnim organima, objavio je Fabricio Romano (Fabrizio).