Skandal u Njemačkoj: BIld otkrio koji igrači su u Rusiju ponijeli nargilu i PlayStation

Da stvar bude gora Njemačka je doživjela potpuni debakl na Svjetskom prvenstvu jer su se od takmičenja oprostili već u grupnoj fazi. Atmosfera u ekipi nije baš na najboljem nivou, a nedavno je Mesut Ozil odlučio da se oprosti od igranja za nacionalni tim jer je poručio da nije zaslužio rasistička vrijeđanja.

Neuspjeh reprezentacije još uvijek je jedna od glavnih tema u Njemačkoj pred mečeve Lige nacija. Ugledni Bild objavio je danas da Joachim Low jednostavno nije mogao kontrolisati igrače koji su radili sve što su htjeli, a pojavila se priča da je u hotelu bilo velike nediscipline među fudbalerima.

Bild je savjetovao njemačkog selektora da ne treba pričati u prazno, već da na narednom okupljanju provjeri ono šta igrači rade. Antonio Rudiger je optužen da je na Mundijal ponio nargilu, te da je gotovo svake noći kod njega bio party u sobi.

Iako Low dopušta igračima da ponekad zapale cigaretu sigurno da nije znao da aktivno puše i nargilu tokom Mundijala. S druge strane, postojala je i grupa koja je gotovo uvijek mimo treninga igrala PlayStation, a lider te grupe bio je Julian Draxler koji je zaluđenik što se tiče video igrica.