Ski skakačica izvela skok i počela jezivo da vrišti: Osjećala sam strah od smrti

sa

Skakaonica za ski skokove u Trondhajmu je konačno obnovljena i bit će spremna za svjetsko prvenstvo koje će biti održano za dvije godine.

U međuvremenu su skakači i skakačice krenuli sa testiranjima i ispitivanjima, ali nije baš sve teklo glatko.

Primjer Silje Opseth pokazao je da se tamo može daleko skočiti, ali u isto vrijeme to može biti veoma opasno.

Opseth je izvela skok na nornalnoj skakaonici od 105 metara i spustila se niz nju prilično velikom brzinom. imala je problem sa vjetrom u leđa koji je jako puhao i koji je bacio prilično visoko što ju je prilično prepalo. Shvatila je da su stvari izmakle kontroli.

Glasno je vrištala dok nije sletjela na oko 116-117 metara. Morala je da sleti na dvije noge u čučnju, i bila prinuđena da koristi ruke iza leđa da se pridrži. U suprotnom, moglo je doći do tragičnog pada.

“Mislim da je to skok koji nije trebalo da se desi. Išao sam prebrzo. Bila sam šokirana kada sam vidjela ovu daljinu. Osjećala sam strah od smrti. Uspaničla sam se. Mislila sam da ću sletjeti i slomiti svaku kost. Osjećala sam se prestravljeno“, priznala je Norvežanka, kada je sve bezbolno prošlo.

Ona je rekla da je potom trening bio prekinut.

“Uspjela sam da stanem na noge, a da se nisam povrijedila. Brzo su me obavijestili da završavamo sa treningom. To nije ono što treneri žele“, dodala je ona.