Skoti Pipen: Majkl Džordan bio je užasan igrač

.
Stalno je igrao jedan na jedan, uzimao loše šuteve. Onda smo odjednom postali momčad i počeli pobjeđivat, kazao je Pipen

Skoti Pipen (Scottie Pippen) već je tri godine emocionalno povrijeđen zbog načina na koji je portretiran u seriji "Posljednji ples" o Majklu Džordanu (Michael Jordan) i njegovim godinama u Chicago Bullsima i od tada je dao niz ogorčenih izjava na račun najvećeg košarkaša svih vremena, a u nedavnom gostovanju u podcastu rekao je da je Jordan prije njegova dolaska u Bullse bio "užasan igrač".

 

 

Užasno igrati s njim

 Gledao sam Majkla Džordana kako igra prije nego što sam došao u Bulse. Svi ste ga gledali kako igra. Bio je užasan igrač - rekao je Pippen u podcastu Gimme the Hot Sauce. 

 Bilo je užasno igrati s njim. Stalno je igrao jedan na jedan, uzimao loše šuteve. Onda smo odjednom postali momčad i počeli pobjeđivati. Prije toga nije bio na vrhu svoje kategorije - kazao je Pipen

Pipen ga promijenio

Džordan je nedvojbeno u prvim profesionalnim sezonama igrao individualnu košarku i više mislio na to koliko će zabiti nego kako će pobijediti, a tek dolaskom Pipena te Fila Džeksona  (Phil Jackson) za trenera Bullsi su postali dominantna sila koja je obilježila cijele devedesete. Čak je i Džordan svojedobno priznao da "ne bi bilo Mihaela Džordana bez Skotija Pipena  (Scottie Pippen).

 

Ali javnost je Pipenu zamjerila izbor riječi "užasan igrač", a samo ju je još više razljutio objavom na Instagramu nešto kasnije, kad je uz svoju fotografiju iz djetinjstva napisao: "Od skromnih početaka do šest naslova prvaka, dvije zlatne medalje, Kuće slavnih i predvođenja Čikago Bulsa po broju pobjeda u doigravanju. Nazdravimo neopjevanim herojima".

 

Foto:Instagram