Skupo pojačanje Chelseaja kao žrtveni jarac: Samo je spustio glavu i čekao da sve prođe...

.
Neko je morao biti taj

 

Vlasnik kluba Todd Boehly održao je govor u svlačionici Chelseaja u subotu, nakon što je tim sa 2:1 na svom terenu izgubio od Brightona. Uoči revanša protiv Real Madrida, i dalje se govori o onome što je napravio Amerikanac.

Todd Boehly je od Romana Abramoviča preuzeo vlasništvo nad slavnim klubom, ali otkako je stigao, unatoč brojnim ulaganjima, klub igra očajno i bilježi loše rezultate. Stoga je Amerikanac počeo da dolazi u svlačionicu kako bi sam razgovarao sa igračima.

Golman Kepa Arrizabalaga je jučer na press konferenciji pred revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida govorio o posjedi vlasnika kluba u subotu. "Normalno je da dođe", rekao je španski golman, ali je detalje sačuvao za sebe.

Nekoliko engleskih medija od ponedjeljka uveče prenosi nove detalje Boehlyjevog monologa, čiji su dijelovi očigledno više ličili na grdnju. Shodno tome, 49-godišnjak, koji je ostavio nesretan utisak nekoliko puta u proteklih nekoliko dana, rekao je da je sezona "sramotna", te je dobacio nekoliko ružnih stvari zajedno sa svojim kolegama članovima odbora Behdadom Eghbalijem i Hansjörgom Wyssom nakon što je Frank Lampard završio svoj sopstveni govor igračima. "Cijela stvar je bila čudna", citira Guardian insajdera iz svlačionice.

Također se navodi da je Boehly odabrao i žestoko kritikovao igrača koji je doveden u proteklih 12 mjeseci za ogroman novac, što ga je navelo da mrzovoljno trenira prije utakmice Reala. Međutim, ne zna se ništa o njegovom identitetu, a može se samo nagađati koga je vlasnik kluba uzeo na zub i kome je posebno očitao lekciju.

Navodi se samo da je u njemu pronašao žrtvenog jarca i da je ovaj spuštene glave samo čekao da se sve završi i da napusti stadion.

Sam Lampard brani Boehlyja i smatra normalnim što nakon poraza dolazi u svlačionicu.

"Meni je to ugodno. Bilo je kritika na račun bivšeg šefa da nije dolazio i da ga nije bilo, što nije uvijek bilo tačno da budem iskren. Sjećam se vremena kada sam bio igrač kada bi šefovi dolazili u svlačionicu. Nemam problem s tim. Imam svoje stvari koje želim reći nakon utakmice. Ako šef želi biti prisutan i želi razgovarati sa igračima onda to može i učiniti. Kako je Kepa rekao, to može biti uobičajena stvar u današnje vrijeme. To zapravo pokazuje strast i to mi se sviđa", rekao je Frank Lampard.

Chelsea je ove sezone neprepoznatljiv i Ligu prvaka igrat će iduće sezone samo ako je osvoje, što je iz ove perspektive skoro nemoguće.

Plavci večeras dočekuju Real Madrid u uzvratu četvrtfinala, a u polufinale mogu proći samo ako se dogodi malo čudo i nadoknad 0:2 iz prve utakmice.

Pobjednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati ili protiv Manchester Cityja ili protiv Bayerna. Podsjetimo, City je u prvoj utakmici slavio s 3:0, a revanš će se odigrati sutra na Allianz Areni.

Što se Lamparda tiče, on je samo privremeno rješenje i za sada mu loše ide, a uveliko se špekuliše da će klupu Plavaca preuzeti Julian Nagelsmann, donedavni trener Bayerna.