Sky Sports: Mbappe smatra da je PSG prekršio obećanje i da ga drži protiv njegove volje

.

Kylian Mbappe vjeruje da ga Paris Saint-Germain drži u klubu protiv njegove volje te da francuski velikan nije održao prethodna obećanja, tvrdi više medija.

Za francuskog napadača stigle su dvije odvojene ponude od Real Madrida u iznosu od 160 i 170 miliona eura, a PSG je obje odbio unatoč tome što je Mbappeu ostalo samo 10 mjeseci trenutnog ugovora.

U drugoj ponudi Real se obavezao platiti i dodatnih 10 miliona eura bonusa, što znači da bi ukupni prihod PSG-a za Mbappea iznosio oko 180 miliona eura.

Prema pisanju Sky Sportsa, Mbappe smatra da ga je PSG obećao prodati ako dobije ponudu sličnu onoj Realovoj i da francuski klub nije održao riječ.

Mediji tvrde da su PSG i Real u četvrtak vodili progresivne razgovore o potencijalnom transferu Mbappea, ali nije pronađeno nikakvo rješenje.

Francuski list Le Parisien ove sedmice je objavio kako su iz španskog velikana poručili PSG-u da prihvati ponudu za Mbappea do nedjelje ili će se u protivnom vratiti u januaru kada s njim mogu potpisati predugovor za naredno ljeto.

Real tada može ući u pregovore s Mbappeom zaobilazeći PSG, koji se pokazao kao nepraktičan u razgovorima sa Špancima.