Slomljeni Dončić otkrio s čime se borio tokom Eurobasketa: Iznevjerio sam svoju državu

Dončić
Slovenski košarkaš Luka Dončić preuzeo je odgovornost za ispadanje svoje reprezentacije od Poljske u četvrtfinalu Eurobasketa rezultatom 90:87. Luka je u prvi mah bio ljut na sudije, a na press-konferenciji otvorio je dušu, otkrio je da se borio s povredom, ali bio je veoma oštar prema sebi.

 

Slovenci su na poluvremenu imali zaostatak od 19 poena prednosti, no sjajnom igrom u trećoj dionici uspjeli su doći do preokreta i vodstva, ali im to nije previše pomoglo jer su se i Poljaci vratili u meč, došli do novog preokreta i na kraju do pobjede.

Dončić nije mogao pomoći svojim saigračima u odlučujućim trenucima jer je tri minute prije kraja meča dobio petu ličnu grešku i morao je napustiti igru.

"Iznevjerio sam svoj tim, iznevjerio sam dvoju državu koja nas je podržavala. Preuzimam odgovornost. Moram da pogledam ovu utakmicu i budem bolji", rekao je Dončić, dodavši:

"Bio sam užasan danas i to je glavni uzrok našeg poraza. Svaka čast Poljacima, odigrali su stvarno odličnu utakmicu. Zasluženo su pobijedili", iskren je Dončić.

Na pitanje da li je igrao sa povredom i koliko je bio daleko od prave forme, kazao je:

"Ne znam tačno u procentima, ali nisam bio 100 posto. Primio sam i injekciju u trećoj četvrtini. Borio sam se s tim tokom cijelog Eurobasketa", otkrio je Dončić koji je za kraj poručio da će i u budućnosti sasvim sigurno nastupati za reprezentaciju svoje zemlje.

Poljska će u polufinalu igrati protiv Francuske koja je bila bolja od Italije.