Slovenac nasrnuo na svog golmana i dobio crveni nakon što je on simulirao udarac u lice

asd
Gosti su odnijeli sva tri boda u Stavanger, slavili su s 3:2 te i dalje drže treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu

Derbi kola 28. kola norveške "Eliteserien" odigran je u nedjelju u Kristiansundu, gdje je istoimeni domaćin odmjerio snage s Vikingom. Gosti su odnijeli sva tri boda u Stavanger, slavili su s 3:2 te i dalje drže treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Incident kakav se ne viđa često
Pogotke za preokret postigli su igrači Vikinga u samoj završnici, u 88. minuti te u 3. minuti sudijske nadoknade, ali duboko u dodanom vremenu dogodio se incident kakav se ne viđa često na nogometnim, pa ni sportskim terenima općenito. Naime, u tim trenucima, nakon što je pao i posljednji gol na utakmici, došlo je do obračuna golmana Vikinga Patrika Gunarsona (Gunnarsson - 21) i njegovog saigrača, 22-godišnjeg slovenskog stopera Davida Brekala.

Slovenac je dvaput snažno odgurnuo svog kolegu, očito mu se nije svidjelo nešto što mu je ovaj dobacio u završnim trenucima napete utakmice. Brekalo je u potpunosti izgubio kontrolu i za to mu je sudac Hagenes pokazao crveni karton u 5. minuti nadoknade. Ipak, snimak je pokazao da je islandski golman zapravo simulirao. Tačno je da ga je Brekalo odgurnuo u predjelu prsa, ali se Gunarson uhvatio za lice. Nije nemoguće da je baš to sudijiuponukalo da pokaže crveni karton.

Bizaran incident
Doista bizaran incident koji ne ide na čast ni jednom od ove dvojice mladih nogometaša. Ako ništa drugo, barem su postali viralni, jer teško se prisjetiti kad je neki igrač simulirao da bi iznudio isključenje svog timskog kolege, prenose SN.

Pogledajte kao je izgledao ovaj bizarni incident.