Slovenski biciklistički as na jedinstven način prikuplja sredstva za žrtve poplava

biciklista
Slovenski biciklista Tadej Pogačar odlučio se na jedinstveni način prikupljanja sredstava za pomoć stradalima u poplavama koje su nedavno pogodile Sloveniju i prouzrokovale višemilionsku štetu.

 

Naime, Pogačar je odlučio svojoj početnoj donaciji od 10.000 eura dodati po još 10 eura za svaku potpisanu fotografiju sa svog druženja s navijačima i poštovateljima održanog danas na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Prvi vozač na listi Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) je u centru Ljubljane proveo dva sata pojedinačno se fotografišući i dijeleći autograme koloni svojih obožavatelja.

"Rijetko sam u Sloveniji zbog brojnih obaveza tako da sam se odlučio na susret s navijačima kako bismo prikupili što više sredstava za žrtve poplava. Vjerujem kako ćemo skupiti mnogo potpisa jer moja je ruka 'istrenirana' za današnji događaj", rekao je Pogačar.

Inače, za pomoć žrtvama poplava odlučili su se i ostali ponajbolji slovenski biciklisti pa je tako Matej Mohorič svoju kompletnu zaradu od pobjede na nedavnoj utrci "Kroz Poljsku" od 24.495 eura odlučio donirati u tu svrhu.

Pridružili su im se još Primož Roglič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Domen Novak te Matevž Govekar.