Slučaj Čuameni i dalje u centru pažnje

.
Španski mediji već danima bruje o tome kako je porasla razina konkurencije među igračima Real Madrida na pozicijama središnjih veznih igrača. Zna se da je imena i previše, a višegodišnju koheziju u sljedećoj sezoni mogao bi poremetiti Aurelijen Čuameni (Aurelien Tchouameni).

Francuz od 80 miliona eura koji je ovog ljeta pristigao iz Monaka, mogao bi uzeti mjesto nekome od standardnog trojca kojeg čine Luka Modrić, Toni Kros (Kroos) i Brazilac Kazemiro (Casemiro). Upravo je on označen kao "taj" kojeg će Čuameni izbaciti iz prve jedanaestorke Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti).

Špekulira se o tome da Čuameni osjeća zavist i negativno raspoloženje prema igračima koji mu konkuriraju, a navodno mu Kasemiro i otežava kvalitetnu adaptaciju na novu ekipu. Upitan o pozicijama za prvih 11 u veznom redu Reala, Kasemiro je rekao:

Može li dolazak Čuameni natjerati Luku, Tonija ili mene da odemo? Recite mi, kako biste se odrekli Modrića ili Krosa? To je nemoguće - kazao je brazilski veznjak.

S Čuamenijem navodno ne priča, ne susreću im se niti pogledi u zajedničkim prostorijama na pripremama, a pitanje je kako će to utjecati na hemiju unutar kolektiva.

 

Foto: Instagram