Smiju mu se u lice: Plata koju Saudijci nude Modriću je "mizerna", bilo bi suludo da pristane

.
Pojavile se nove informacije

 

U noći kada nije želio govoriti o svojoj budućnosti već je poručio da misli isključivo na sadašnjost stigla je vijest o ponudi za Luku Modrića iz Saudijske Arabije. U pitanju je zaista mizeran iznos za tamošnje standarde. 

Luka Modrić je ponedjeljak navečer dobio prestižnu nagradu lista AS tako što je proglašen za najboljeg veznjaka minulog desetljaća što je veliki uspjeh za nekog ko ima 38 godina.

Sasvim očekivano novinari su pitali Hrvata koliko dugo se još vidi u dresu Reala, ali se iskusni fudbaler odlučio za diplomatski odgovor.

"Živim u sadašnjosti, fokusiran sam potpuno na ono što imam trenutno. Vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti. Pokušavam uživati svaki dan u svakom treningu. Veoma sam sretan jer igram u najboljem klubu na svijetu", rekao je Modrić.

Međutim, zaista je upitno koliko će to dugo još trajati. Ugovor s Realom ističe na kraju sezone i teško da će doći do produženja saradnje.

Modrića već neko vrijeme vrbuju saudijski klubovi, ljetos su mu nudili čak 200 miliona eura, a nedavno se spominjala cifra između 70 i 100 miliona eura. Ipak sada stižu nove vijesti.

Naime, prema informacijama turskog novinara Ekrema Konura Saudijci su Modriću spremni ponuditi "mizernih" 15 miliona eura po sezoni. 

S obzirom kakav novac troše i kakve plate imaju igrači daleko slabije reputacije od Modrića ponuđeni iznos je, pod uslovom da je tačan, zaista skroman ako se pogledaju saudijski standardi.

Poređenja radi u svojoj posljednjoj godini ugovora s Realom Modrić ima platu od 10 miliona eura neto. 

Za dovođenje Modrića najveći interes su do sada pokazali Al Ittihad gdje nastupaju njemu poznata lica poput Karima Benzema te Al Ahli. Nalazi se na listi želja i Inter Miamija iz MLS-a.

Hrvat je odigrao tri uzastopna meča za Real kao starter i teško je vjerovati da će u januaru napustiti Kraljeve. Taj scenarij se očekuje na kraju sezone.