Šok u Barceloni: Al Hilal u utorak želi da predstavi Lea Messija kao novog igrača!

messi
Prije nekoliko dana je zvanično potvrđeno da će Leo Messi napustiti ekipu PSG-a, te da ovog vikenda igra svoju posljednju utakmicu u dresu ovog kluba.

 

Naravno, ponude stižu sa svim strana za Messija, a najviše se govori o tome da će karijeru nastaviti ili u Barceloni ili u ekipi Al Hilala, u Saudijskoj Arabiji.

Kako prenose španski mediji, iz Al Hilala žele da predstave Messija kao novog igrača ovog kluba već za tri dana, tačnije u utorak.

Oni su ovaj datum postavili kao ključan dan u pregovorima sa Argentincem, jer će navodno tada Messi reći konačno "da" dolasku u Saudijsku Arabiju.

Odmah nakon toga bi uprava ovog kluba aktivirala sve neophodne protokole, a vijest bi naravno odmah globalno odjeknula.

Kako prenose mediji iz Španije, Messi je već potvrdio da nema namjeru da nastavak karijere pretvori u neku sapunicu, nego će jako brzo objaviti gdje nastavlja karijeru.

Obzirom da ovog vikenda igra svoju posljednju utkamicu u dresu PSG-a, Messi već u ponedeljak može javno reći gdje nastavlja svoju karijeru.

Barcelona ga naravno želi dovesti, ali još uvijek nemaju sredstva da mu prezentuju formalnu ponudu, a kako vrijeme prolazi transfer je sve manje realan.

Al Hilal je već prezentovao svoju astronomsku ponudu Leu Messiju koji bi tako za dvije godine zaradio 400 miliona eura.

Naravno ostaje da sačekamo odluku Messija, ali obzirom na to koliko su uporni ljudi iz Saudijske Arabije, ne treba se čuditi ako sve bude poznato početkom naredne sedmice.