Šok za PSG: Neymar propušta Manchester United!

PSG se suočio sa velikim problemima pred dvomeč osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Unitedom.

Desetka Parižana i najskuplji fudbaler u historiji, propustit će prvi susret elitnog evropskog takmičenja protiv Crvenih đavola (12. februar – Old Trafford), objavili su francuski mediji.

Neymar je u srijedu u susretu Francuskoga kupa protiv Strasbourga povrijedio metatarzalnu kost u desnom stopalu. Osjeća bol u stopalu čim se nasloni na nogu, a tada je susret napustio sa suzama u očima. U PSG-u se pribojavaju da će morati ponovno na operaciju, kako prenose Sportske

– Prerano je govoriti o tome kada će se Neymar vratiti u ekipu. Moramo sačekati da vidimo kako će reagovati na terapiju. Bit će nam teško igrati protiv Uniteda. To nije tajna – rekao je trener Thomas Tuchel za L'Equipe.

Brazilska je zvijezda krajem februara prošle godine zaradila je istegnuće zgloba i napuknuće pete metatarzalne kosti također u desnom stopalu. Ubrzo je operisan u Belo Horizonteu, a vratio se na teren uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Interesantno, Neymar već sedmu sezonu zaredom propušta utakmice u periodu oko februara i uz to ga veže jedan veliki misterij. Naravno da postoje i teorije zavjere oko njegovih povreda, a neki smatraju kako je razlog toga rođendan njegove sestre Raffaele s kojom je fudbaler jako blizak. Njen rođendan pada na 11. mart, a Neymar je svake godine redovan gost na zabavi…