Šokantni detalji u slučaju pogibije skakača: Da li je sam izabrao mjesto smrti?

as

Nakon što je svijet ski skokova dobio trašnu vijest o smrti Antonin Hajek, češki mediji nastavljaju istraživati zašto je ski skakač nakon višemjesečne potrage pronađen mrtav.

“Njegov život je završio u preranoj dobi od 36 godina”, službeno je potvrdio Hájkovu smrt u petak skijaški savez. Što se tiče ožalošćene porodice, on nije dao više detalja. Međutim, jedan zastrašujući detalj odnosi se na mjesto njegove smrti, piše portal Blesk.cz.

Hajekova želja za iskustvima možda ga je koštala života na egzotičnom ostrvu u Maleziji. Svirepom igrom sudbine, bivši reprezentativac je svake godine sa bivšom suprugom Veronikom odlazio u Maleziju, koje je na kraju bilo i mjesto pogibije.

„Vrijeme će sakupiti sve dijelove slagalice“, jednom je napisao Hajek, koji je nestao prošle jeseni.

Sada njegova rečenica zvuči zastrašujuće, jer se i misteriozna smrt češkog rekordera u skijaškim skokovima (sa nastupom od 236 metara na Svjetskom prvenstvu 2010. u Planici) može složiti iz poznatih tragova.

Češki mediji se pitaju, da li je Antonin Hajek sam izabrao mjesto smrti, odnosno ne isključuju ni samoubistvo kao opciju, ali još uvijek se čeka zvanična istraga nakon koje ćemo dobiti i službene informacije o smrti Antonina Hajeka.

Prema izvoru Sunday Lightninga, nakon tri dana, Hajkovo tijelo odnijelo je uzburkano more u blizini ostrva Langkawi.  Lokalni mediji su izvijestili o otkriću nepoznatog čovjeka u valovima 30. septembra 2022. godine.

“Uočio ga je putnik na putničkom brodu oko podneva.” Obalna straža poslala je potražni čamac oko 1,1 kilometar istočno od kopna.

Foto:Ilustracija