Solarija još dugo nećemo gledati na klupi Real Madrida?

Real iz Madrida ne ide ove sezone. Remi prije par dana u zaostalom susretu protiv Villarreala dodatno je naljutio navijače, pa Kraljevi sada za vodećom Barcelonom zaostaju velikih sedam bodova.

Jasno je da su Madriđanima već ove zime potrebna kvalitetna pojačanja, a izvjesno je da na klupi ovog tima neće ostati Santiago Solari.

Solari je došao kao zamjena za Julena Lopeteguija. Ugovor je potpisao do 2021. godine, međutim teško je očekivati da ćemo ga sve do tada gledati na klupi Reala.

Španski mediji navode da u Solarijevom ugovoru 'stoji' da Real može raskinuti ugovor bez obeštećenja na kraju sezone.

Solarija može spasiti samo osvajanje prvenstva ili Lige prvaka, a da li će se to i desiti ostaje nam da vidimo.

Prva zamjena Jose Mourinho?

Tako El Mundo tvrdi da bi Mourinhova nova-stara destinacija mogao postati Real Madrid, kojeg je prethodno vodio u razdoblju od 2010. do 2013. godine, a Posebni je navodno obavio i razgovore sa Florentinom Perezom s kojim je ostao u dobrim odnosima i nakon što je napustio Madrid.

Takvi natpisi došli su i do sadašnjeg Realovog trenera Santiaga Solarija, ali on se i ne plaši baš da bi mu Mourinho mogao "oteti" posao.

"U javnosti se svakodnevno pojavljuju razne vijesti o Realu. Kada radite u klubu takvog renomea morate da naučite da se nosite s glasinama. Ja se trudim da samo radim svoj posao najbolje što mogu", rekao je Solari.