Španci ostali bez selektora, Hierro odbio ostati dio Saveza

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Fernando Hierro, neočekivano je dobio priliku da vodi Španiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Od Španije se mnogo očekivalo na Mundijalu, ali nakon što je otkaz dobio Julen Lopetegui dan pred početak takmičenja sve je poremetilo. U Fudbalskom savezu Španije odlučili su da za novog selektora izaberu Hierra, ali su se Španci od ovog takmičenja oprostili već u osmini finala nakon šokantnog poraza od Rusije.

Hierro je imao odličnu priliku da probije sebi put u trenerskom svijetu, ali na kraju nije imao ni sreće. Španski savez odlučio je da Hierro neće ostati selektor ove zemlje što je danas zvanično potvrđeno. Uskoro će se znati ko će biti novi selektor Crvene furije pred kojim je zaista veliki posao.

Također, iz Saveza su ponudili Hierru da i dalje ostane na funkciji direktora reprezentacije ove zemlje, ali je on to odbio. Iako je imao važeći ugovor na kraju je odlučio da završi svoju epizodu u Fudbalskom savezu i najvjerovatnije će se ozbiljnije baviti trenerskim posaom u budućnosti.