Španci tvrde: Ronaldo napušta Juve, izborom novog kluba sve će šokirati

Od dolaska iz Real Madrida u Juventus, Cristiano Ronaldo nije dobio ono što je očekivao.

Torinski klub ima problema i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka, pa bi prema izvješću španskog Don Balona, Portugalac na ljeto trebao da napusti Juve.

Želja mu je boriti se za sve što se može osvojiti, uključujući i Zlatnu loptu. U Evropi sigurno nema puno klubova koji mogu imati takvu vrstu ambicija, ali ima ih nekoliko u kojima Ronaldo još nije zaigrao.

Ne želi nazad u Real, želi da iskusi nešto novo, a kada su Lige petice u pitanju, ostaju mu Francuska i Njemačka. PSG je mamac zbog novca, no Ronaldu to sada nije toliko važno, ali mu se sigurno dopada klub kao što je Bayern, koji ima ogormnu bazu navijača i fantastičan nogometni ambijent oko sebe.

Španci tvrde da bi se transfer mogao dogoditi ove godine iako Ronaldov ugovor s Juveom vrijedi do ljeta 2022. Ronaldo je osvojio tri od najboljih pet evropskih liga, a sada razmišlja da pokori stari kontinent i da u Bayernu zajedno s Robertom Lewandowskim napravi velike stvari.

Bayern odavno traga za Ligom prvaka i s Ronaldom bi se šanse naravno povećale, a Bavarci nemaju problem financijske prirode i neće im biti problem plaćati jednog od najboljih na svijetu.

No, Juve će sasvim sigurno uraditi sve da zadrži Ronalda u kojeg se puno uložilo, ali ova sezona će biti presudna. Ne osvoji li Juve Ligu prvaka, CR bi mogao da se zaputi prema Minhenu i da krene u nove izazove, a kako ulazi u pozne godine, nema pretjerano vremena za razmišljanja.