Španija i Francuska večeras igraju finale Lige nacija, u borbi za trofej koji nemaju

123aa
Večeras se u drugom izdanju Lige nacija na San Siru u Milanu (20:45) u finalu sastaju reprezentacije Španije i Francuske, a obje selekcije će imati priliku da osvoje svoj prvi trofej u novom UEFA-inom takmičenju.

Španija je do finala stigla pobjedom protiv Italije, također na San Siru, a izabranici Luisa Enriquea savladali su aktuelnog evropskog prvaka rezultatom 2:1.

Francuska je pak, nakon spektakularnog preokreta u drugom polufinalu odigranom u Torinu pobijedila Belgiju 3:2, iako su na poluvremenu gubili 2:0.

Dvije reprezentacije posljednji put su se srele na velikom turniru na Euru 2012, kada je Furija pobijedila 2:0 pogocima Xabija Alonsa na njegovom 100. međunarodnom nastupu.

Ovoga puta teško je reći ko je favorit. Španija je pokazala snagu srušivši Italiju na njenom terenu, dok su aktuleni svjetski prvaci Francuzi potvrdili ogroman igrački kvalitet koji posjeduju sjajnim povratkom protiv Belgije.

U svakom slučaju, takmičenje Lige nacija se pokazalo kao pun pogodak, jer su mečevi za razliku od prijateljskih mnogo kompetetivniji i ponudili su mnoštvo uzbuđenja i kvalitetnog nogometa.

Nešto ranije, od 15 sati u utakmici za treće mjesto u Torinu snage će odmjeriti selekcije Italije i Belgije. Oba meča možete gledati na kanalima Sport kluba, a pobjednik prvog izdanja Lige nacija bila je selekcija Potugala.

Mogući sastavi:

Španija : Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Alonso: Gavi, Busquets, Koke; Sarabija, Torres, Oyarzabal

Francuska : Lloris; Koundé, Varane, L Hernández; Pavard, Tchouaméni, Pogba, T Hernández; Griezmann; Mbappé, Benzema



Foto : Twitter