Španski reprezentativac otkrio šta je presudilo u pobjedi nad Hrvatima

španija
- Luis Enrike (Enrique) ima istu filozofiju od prve do 90. minute. To se vidjelo protiv Hrvatske, ali na loš način, smatra Aspilikueta

 

Španski defanzivac Cezar Aspilikueta (Cesar Azpilicueta) smatra da je kolektiv bio glavno oružje u pobjedi njegove selekcije nad Hrvatskom u osmini finala Eura 2020.

- Ovo je vrlo snažna i ujedinjena grupa igrača, dišemo jednim plućima i to je vrlo važno. To se najbolje pokazalo kad smo bili u minusu protiv Hrvatske od 1:3, rekao je Čelzijev bek u intervjuu za Marcu.

- Luis Enrike (Enrique) ima istu filozofiju od prve do 90. minute. To se vidjelo protiv Hrvatske, ali na loš način. Kad smo poveli 3:1, prepustili smo im posjed lopte. U drugom dijelu produžetka bili smo dobri, znali smo kako držati loptu i privesti utakmicu kraju. To je naša igra, podsjetio je Španac, pa priznao jednu stvar koju mnogi možda nisu mogli primjetiti. 

- Počeli smo primivši gol bez da su nam zapucali, ali smo izjednačili prije poluvremena. Poveli smo 3:1, ali nas je dostigla mentalna iscrpljenost i nismo se znali nositi s tim. Da ste nakon 90 minuta pitali ljude koji su gledali utakmicu, većina je mislila da će Hrvatska pobijediti. Ali, završilo je drugačije. Znali smo kako držati loptu i znamo kako je završilo, kaže Aspilikueta.