Spars na Grbavici pobijedio Borac, upisao osmu pobjedu i vratio se na četvrto mjesto

OKK Spars pobijedio je Borac iz Čačka u posljednjem meču 12. kola Druge ABA lige, a sarajevski tim na svojoj Grbavici slavio je rezultatom 66:63.

Početak meča bio je poprilično neefikasan, košarkaši obje ekipe pravili su greške u napadu, a nakon prvih deset minuta rezultat na semaforu je glasio 15:15. Gosti iz Čačka su zaigrali puno bolje u drugoj dionici, napravili su kakvu-takvu rezultatsku prednost i na poluvrijeme su otišli s vodstvom od sedam poena. 

Domaći tim je zaigrao puno bolje u nastavku meča, već u trećoj dionici anulirali su prednost gostiju i stigli su u vodstvo, a odličnom igrom do kraja meča uspjeli su sačuvati stečenu prednost i upisati osmu pobjedu u ovoj sezoni Druge ABA lige. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Albijanić koji je ubacio 20 poena, a pratili su ga Vrabac i Durmo sa po 11 ubačenih poena. Na drugoj strani, najviše poena je ubacio Majstorović (16).

Nakon ove pobjede, Spars se nalazi na četvrtoj poziciji Druge ABA lige koja vodi u play-off, a oni imaju skor od osam pobjeda i četiri poraza. Prva je Primorska sa 11 pobjeda, Skopje ima devet, a Lovcen osam pobjeda.