Spektakl za kraj: Federer i Nadal na istoj strani!

m
Roger Federer je već najavio svoj oproštaj od tenisa, a očekuje se da nastupi na Laver kupu budu njegovi posljednji.

Prvog dana Laver kupa u večernjem programu će u parovima igrati Federer/Nadal protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francisa Tiafoea.

Taj okršaj na programu je drugi po redu u večernjem programu, a od 19 sati sastaju se Andy Murray i Alex de Minaur.

Stručnjaci su naglasili da je vidjeti Federera i Nadala na djelu s iste strane mreže apsolutno jedinstveno. "Kao da Cristiano Ronaldo i Lionel Messi napadaju na isti gol".

Meč se igra u petak. Andy Murray i Alex de Minaur počet će večernji termin u 20 sati po našem vremenu, a nakon njihovog meča na redu je švicarsko-španski par velikih prvaka.

Švicarac neće igrati u singlu, već samo u parovima.

"Iznenađen sam koliko su moji udarci dobri, iako godinu dana nisam igrao profesionalno. Ali neću moći igrati niti jedan. U ovoj situaciji ostaje mi takmičenje u parovima. Mislim da ću moći igrati na prihvatljivoj razini i pružiti navijačima puno pozitivnih emocija", rekao je Federer švicarskim novinarima.

Inače, postoji ideja da Federer i Nadal igraju meč na Santiago Bernabeu pred velikim brojem navijača. To bi poslužilo kao meč za odlazak u penziju za Rogera Federera, a sav prikupljeni novac trebao bi se donirati u humanitarne svrhe.

Roger Federer je bez dileme jedan od najvećih tenisera svih vremena. Osvojio je 20 Grand Slam titula, te ogroman broj drugih turnira gdje je uvijek oduševljavao publiku nevjerovatnim nastupima.