Spektakl za spektaklom: Poznati parovi četvrtfinala Lige prvaka!

žrijeb
U Nyonu je danas održan žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka i već sada je jasno da nas očekuje nekoliko fantastičnih utakmica.

 

Osmina finala najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu donijela nam je sjajne utakmice i nema dileme da nas do kraja sezone očekuju sve bolji i bolji mečevi.

Već u prvoj rundi nokaut faze ostali smo bez nekoliko favorita jer su se od takmičenja oprostili već PSG i Liverpool, dok su danas u žrijebu mnogi najviše priželjkivali Benficu koja je do četvrtfinala došla nakon pobjede u dvomeču protiv Club Bruggea.

Današnji žrijeb tradicionalno se održao u Nyonu s početkom u 12 sati, a u bubunju su se našli Napoli, Real Madrid, Manchester City, Inter, Bayern, Milan, Benfica i Chelsea.

Voljom žrijeba odlučeno je da ćemo u četvrtfinalu gledati okršaje:

Real Madrid - Chelsea

Inter - Benfica

Manchester City - Bayern

Napoli - Milan

Također, već je poznato i kakve parove ćemo moći vidjeti u polufinalu. U polutinalu Lige prvaka igrat će pobjednik iz duela Napoli - Milan protiv pobjednika duela Inter - Benfica. U drugom polufinalu igrat će pobjednik meča Real Madrid - Chelsea protiv pobjednika Manchester City - Bayern.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 11. i 12. aprila, dok će revanš mečevi biti odigrani svega sedam dana kasnije, odnosno 18. i 19. aprila.

Prvi mečevi polufinala Lige prvaka na rasporedu su 9. i 10. maja, a revanši se igraju 16. i 17. maja.

Već je poznato da će se veliko finale Lige prvaka ove sezone igrati 10. juna, a domaćin će biti Istanbul.