Sramotno: Ministru sporta ni tri medalje Lane Pudar ništa ne znače?

lana pudar
Jedina institucija koja je izignorisala dopise i pozive na sastanak kluba Lane Pudar je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije doznaje portal Bljesak.info.iz kluba europske prvakinje.

 

Iako su svima puna usta hvale za mladu mostarsku plivačicu koja u velikoj formi ide u Tokio na Olimpijske igre, sa županijske razine nije se nitko oglasio, a pomoć koju je dobila je nedostatna i jednokratna. Tako je Kanton Sarajevo financirao Lanine pripreme i uplatio joj nagradu za isplivani rezultat A norme. Za to vrijeme HNŽ je uplatio samo jednokratnu nagradu za isplivani rezultat, ali niti jedne jedine marke nije uplatio na klupski račun za Lanine pripreme, prenosi Bljesak.

U isto vrijeme, resorni se ministar na društvenim mrežama hvali otvaranjem seoskih turnira i kulturno-vjerskih manifestacija i radi prijeme raznih kulturno umjetničkih društava i pojedinaca koji prave rezultate koji se, uz dužno poštovanje, ne mogu uporediti s rezultatima koje ostvaruju mostarski plivači bez bazena. 

Podsjećamo, sarajevska je gradonačelnica Benjamina Karić, obećala veliku podršku mostarskoj plivačici te potvrdila kako će se pobrinuti da i Mostar stekne bolje uslove za plivače. A Mostar je, ponukan uspjehom Lane Pudar, predstavio u ožujku ideju o olimpijskom bazenu ''dubokom'' 12 miliona KM. 

Nekoliko dana ranije primili su je županijski dužnosnici obećavši pomoć.  Mostarski gradonačelnik Mario Kordić na dočeku plivačice u rodnom gradu rekao je kako ne može obećati da će se preko noći dogoditi nešto spektakularno ali da će se grad truditi osigurati bolje uslove sportistima. I onda se sjetimo sportske dvorane koja čeka da izroni od 1984. godine i u koju se ulaže jedino njezino nadziranje.