Srbin je iskritikovao Diega Simeonea, Argentinac mu jednom rečenicom očitao lekciju za sva vremena

.
"Legenda"

 

Trener Atletico Madrida Diego Simeone kritikovan je od strane bivšeg saigrača, a odgovor Argentinca nije mogao biti bolji.

Srbijanski bivši internacionalac Milinko Pantić bio je saigrač Diega Simeoena u Atleticu, ali unatoč tome je kritikovao trenera Jorgandžija zbog odluke da na mjesto centarfora stavi Marcosa Llorentea.

Odnos između njega i Milnka Pantića nikad nije bio baš dobar, unatoč činjenici da su dijelili svlačionicu u sezoni u kojoj je Atletico osvojio dvostruku krunu.

Srbin trenutno radi kao komentator na Radio Marci. U pregledu utakmice istaknuo je kako "ne mogu razumjeti da Llorente igra na poziciji devetke".

Simeone nije žalio zbog toga, štaviše, Atletico je s Llorenteom u špicu savladao Las Palmas sa 5:0, a Llorente bio strijelac prvog i drugog gola. S njim u napadu je igrao Angel Correa koji je postigao dva goal u nastavku, a takođe je i jednom asistirao. Posljednji, peti gol na meču dao je Memphis Depay.

Na press konferenciji nakon utakmice Argentinca su upitali o komentarima njegovog bivšeg saigrača. Novinar je Pantića nazvao "legendom" Atletica...

"Legenda kluba je naš voljeni Luis Aragones", ovom je frazom Simeone jasno dao do znanja koliko su mu vanjska mišljenja važna, uključujući i ona bivših saigrača dok je bio igrač u crveno-bijelom dresu.

"Nisu bitna imena nego tim. Igrali su timski", između ostalog je rekao Simeone na press konferenciji.

Antoine Griezmann je ostao na klupi iako se Francuz nadao da će biti kao i obično na terenu od prve minute.

"Vjerovatno će biti ljut jer nije igrao. Ali protumačio sam da mu treba mjesto za odmor kako bi se susreo s velikim Griezmannom, trebamo ga svježeg".

Sada slijedi duel sa Interom u osmini finala Lige prvaka, a Simeone je bio pun hvale za Italijane.

"U utorak se susrećemo s vrlo jakim suparnikom, jednim od najboljih u Evropi. Došao je do finala Lige prvaka i to jako dobro. Jako su dobri, osvojili su Superkup, imaju puno bodova prednosti u Ligi, igraju jednostavno, ali snažno. Znaju što igraju i imaju identitet trenera kojeg poznajem, strastven je i prenio je svu tu energiju na momčad. Jako mi se sviđa kako Inter igra. Bit će teško".

Atletico je sa ova tri boda došao na treće mjesto i sada ima 51 bod, koliko i Barcelona uz utakmicu više. Ispred su Girona sa 56 i Real Madrid sa 61 bodom. I ove ekipe imaju utakmicu manje u odnosu na Atletico.