Srpska Open se više neće igrati u Banjoj Luci, šta će biti sa terenima u koje je uloženo 23 miliona KM

tenis
Teniski turnir Srpska Open naredne sezone neće biti održan u Banjoj Luci, a ovu vijest je potvrdio Ion Tiriac, bivši teniser i današnji biznismen.

 

"Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt", istakao je Tiriac.

Beograd je na tri godine otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija Opena održano je u gradu na Vrbasu u aprilu pod nazivom "Srpska Open".

Iako su se neki nadali da će turnir i u 2024. ostati u ovom bh. gradu, jasno je da od toga neće biti ništa.

Bivši rumunski teniser je istakao da je cilj da turnir dobije ATP seriju 500, a upravo iz tog razloga je ove godine preseljen i turnir iz Beograda u Banja Luku.

Sada se nameće pitanje čemu će služiti teniski kompleks koji je za kratko vrijeme izgrađen u ovom gradu i u koji je uloženo oko 23 miliona KM.

Tereni u Parku Malden Stojanović će nakratko "oživjeti" početkom narednog mjeseca kada će biti održan tradicionalni Challenger turnir, ali svima je i više nego jasno da to ono zbog čega je pravljeno ovo impozantno zdanje.

Podsjetimo, ove godine je odigran prvi, a čini se i posljednji turnir naziva Srpska Open na kojem je slavio Dušan Lajović koji je u finalu savladao Rusa Andreja Rubljova.