Srpski izbornik: Nekad prokleti Haag, danas VAR

NOGOMETAŠI i navijači Srbije teško se mire s porazom od Švicarske u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U petak su preokretom izgubili 1:2 golovima Kosovara Xhake i Shaqirija.

Poraz je burno prihvaćen u Srbiji, a bjesnili su nakon susreta i reprezentativci i izbornik Mladen Krstajić. Imali su brojne zamjerke na suđenje, kao i na ponašanje švicarskih igrača, posebno onih porijeklom s Kosova koji su golove slavili pokazujući rukama "orla" navijačima na tribinama.

Susret je danima prije odigravanja bio tema i u političkim krugovima, označen je visokorizičnim zbog mogućih provokacija s obje strane, a izbornik Srbije Mladen Krstajić o svemu se na Instagramu oglasio bizarnom porukom koja neće pridonijeti smirivanju strasti.

"Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR", napisao je Krstajić.

Krstajić je uz poruku objavio i slike sporne situacije za koju Srbi smatraju da je trebala završiti jedanaestercem, a na kojima je napadač Srbije Mitrović između dvojice švicarskih braniča. Glavni sudac Brych dosudio je faul u napadu i nije želio provjeriti VAR snimku.