Šta će biti s Pjanićem? Pojavili se snimci sa sigurnosnih kamera koje govore mnogo toga

gf

Miralem Pjanić u generalku pred novu sezonu nije dobio ni minut.

Barcelona je u meču Gamper cupa sa ubjedljivih 6:0 pobijedila Pumas, a bh. reprezentativac se našao među rijetkim igračima koji nisu dobili ni minut.

Tokom predsezone Pjanić je bio na nivou, pozitivno je šokirao i Xavija Hernandeza koji je 32-godišnjeg veznajak hvalio na sav glas.

"Pjanić? Dopao mi se. Dobro je odradio posao. Ima jedinstvenu viziju, odličan je igrač", rekao je Xavi nakon jedne od prijateljskih utakmica.

Poslije toga iz Španije su stizale vijesti o tome da Xavi potvrđuje Pjanićev ostanak te da će naš fudbaler pristati na ogromno smanjenje plate.

Ipak, nove špekulacije su počele stizati u posljednja 24 sata, tačnije nakon utakmice Gumper cupa kada se naš fudbalski as uzalud zagrijavao.

Internetom je počeo kružiti i snimak sa nadzornih kamera koji govori mnogo toga kada je u pitanju Pjanićeva budućnost.

 

Katalonski Sport je objavio snimak dolaska Falija Ramadanija na Nou Camp gdje je već počeo sastanak sa direktorom Barcelone, Mateuom Alemanyjem.

Glavna tema sastanka je svakako transfer Marcosa Alonsa iz Chelseaja. Samo je pitanje dana kada će taj transfer biti i zvanično potvrđen.

Osim toga mediji u Španiji špekulišu da bi se na sastanku moglo pričati i o Pjanićevoj budućnosti koji će u slučaju opstanka biti tek peta ili šesta opcija.

Ako ostane popularni Mire će imati minutažu na kašičicu pa se ne isključuje mogućnost da ipak promijeni sredinu i vrati se u Italiju.

 

foto: sportsport\arhiv