Šta će biti sa licenciranjem klubova za narednu sezonu Premijer lige BiH?

FOTO: NS/FS BiH
Bliži se rok za licenciranje, ali šta će biti sa tim poslom?

Prema pravilniku o licenciranju NFS BiH, do 31. marta tekuće godine traje period, do kada je potrebno predati svu potrebnu dokumentaciju za izdavanje licenci za narednu sezonu Premijer lige BiH i nastupe u evropskim kupovima.

Novonastala situacija je u potpunosti paralisala sve, pa smo u vezi sa tim kontkatirali Matu Puljića, koji obavlja funkciju predsjednika Prvostepene komisije za licenciranje NFS BiH. Interesovalo nas je da li će doći do pomjeranja termina za dostavljanje dokumentacije?

- Ja vam moram reći da se tom papirologijom bavi administracija NFS BiH, tako da nisam najbolje upućen dokle se stiglo sa tim procesom. Oni su najbolja adresa za to i mogu vam dati tačnu informaciju. Što se tiče eventualnih pomjeranja mi kao komisija nismo dobili nikakvo obavještenje o nekom pomjeranju termina. To je ono što vam ja mogu u ovom trenutku reći, rekao nam je Puljić u telefonskom razgovoru

Kako smo uspjeli saznati u neformalnim razgovorima, niti klubovi nisu dobili nikakva obavještenja o prolongiranju rokova, pa ostaje da se vidi u narednim danima da li će biti nekih promjena s obzirom na to da je do isteka roka ostalo manje od sedam dana.