Šta Inter nudi Icardiju?

Icardi je propustio meč sa Rapidom u Evropskoj ligi, prethodno je ostao bez kapitenske trake, a mnogi su krivca vidjeli u njegovoj supruzi i ujedno menadžeru Wandi Nari.

Wanda već dugo vremena odugovlači razgovore sa rukovodstvom Nerazzurra o novom ugovoru, a nakon što se počela miješati i u rad rukovodstva kluba, te taktiku trenera Luciana Spallettija, odlučeno je da Icardi više ne bude kapiten.

"Voljela bih da Mauro ima više zaštite od tima. Zašto ne postiže golove kao ranije? Možda bi i davao golove kada bi mu saigrači dodali pet dobrih lopti. Lautaro postiže golove zahvaljujući dobrim kretnjama Icardija. Spalletti mora Lautara postaviti naprijed i iskoristiti što su dobri prijatelji i što među njima rivaliteta", komentar je Wande.

Sada je tu dosta raznih nagađanja, neki će reći da je Icardi već postigao dogovor s Real Madridom, a Calciomercato donosi informaciju da je Inter spreman da Argentincu ipak ponudi novi ugovor.

Inter bi da Icardi potpiše do 2024. godine, a po sezoni bi Icardi zaradio sedam miliona eura, što je opet milion manje od onoga što zahtijevaju on i njegova supruga Wanda. Također, želja je da se ukine otkupna klauzula od 110 miliona eura koja je na snazi od 1. do 15. jula.

To je konačan prijedlog Intera i sada se čeka odgovor Icardija...

Navijači Intera poslali poruku Icardiju: "Izdajniče odlazi!"

Prije nekoliko godina argentinski napadač se navijačima zamjerio nakon biografske knjige u kojoj ih je vrijeđao, zbog čega su nekoliko dana protestovali ispred njegove kuće.

Nakon toga on se javno izvinio navijačima i golovima je vratio njihovo povjerenje, ali sada je ponovo došlo, možda i do konačnog razlaza.

Icardi već duže vrijeme odbija produžiti ugovor sa Interom jer traži više novca, a njegova žena Wanda, koja mu je ujedno i menadžer praktično ucjenjuje klub, koji mu je oduzeo kapitensku traku, kako sportsport.ba