Šta je Klop napisao o Ančelotiju u programu pred današnji okršaj

Današnji gradski derbi na Enfildu između Liverpula i Evertona u FA kupu privlači veliku pažnju pošto je Liverpul u fantastičnoj formi, a Everton, otkako je Karlo Ančeloti (Carlo Ancelotti) preuzeo poziciju menadžera, igra kao preporođen.

- Povratak Karla u Englesku je odličan za takmičenje i još je važniji za Everton. U fudbalskom smislu smatram ga svojim prijateljem. On je izvanredan čovjek, velikodušan je i ima posebnu ličnost. On je sve osvojio u svijetu fudbala, i kao igrač i kao trener, ali i pored svega toga je veoma skroman. On je primjer svima nama koji smo u fudbalu kako se treba ponašati. Njegov utjecaj na igru Evertona se već osjeti, vidi se to iz same analize igre. Pametno je nastavio prihvativši taj pozitivan pristup koji je donio Dankan Ferguson (Duncan) - napisao je Klop (Jurgen Klopp) u programu za ovu utakmicu. 

Strateg evropskog i svjetskog klupskog prvaka je oprezan u prognozama.

- Everton je uvijek težak protivnik za nas zbog te pozitivne emocije koju unose u derbi. S Karlom su, prema mom mišljenju, još opasniji. Ipak, sve ovo jako mi se dopada. Moji igrači imaju jednaku želju i vjeruju u sebe pred ovu utakmicu. Želimo pobjedu. Vidimo ovaj meč kao novu priliku, znamo šta očekuju naši navijači. Iskoristit ćemo pozitivnu energiju koju ovaj susret nosi sa sobom - zaključio je Klop.

Ono što je zanimljivo je da niko Klopa u posljednje dvije sezone nije pobijedio više puta (dva) kao Ančeloti. Oba puta s Napolijem.