Šta je trener Zmajeva i saradnik selektora Bajevića radio u Manchesteru?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine polako privodi kompletiranje stručnog štaba.

Selektor Duško Bajević je u proteklu subotu imenovanjem Rusmira Cvike, Adnana Čustovića, Slavena Muse, Eldina Jeleškovića, Zvjezdana Misimovića i Darka Ljubojevića polako složio mozak svojih saradnika, a ostao je još samo trener golmana, koji će biti naknadno izabran.

Bajević predstavio saradnike i otkrio vraća li se Ognjen Vranješ među Zmajeve

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević danas se obratio predstavnicima medija u prostorijama NSBiH te predstavio svoje saradnike u stručnom štabu reprezentacije. Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa bit će pomoćnici u trenerskom "staffu", a Eldin Jelešković je zadužen za kondicionu pripremu. Zvjezdan Misimović će biti v. d.

Adnan Čustović, koji je prije imenovanja za pomoćnika u trenerskom “staffu” A reprezentacije u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine bio kandidat za trenera Fudbalskog kluba Sarajevo, jučer je iznenada "osvanuo" u Manchesteru.  

Selektor Bajević za subotu najavio press, otkrivamo ko će mu biti saradnici

Konferencija za medije na kojoj će službeno biti predstavljen selektor A reprezentacije Duško Bajević, bit će održana u subotu, 25. januara, u 11 sati u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Informacija je potvrđena iz NSBiH, a na njioj bi bajević trebao objaviti imena svojih saradnika.

Bivši trener belgijskog klubova Oostendea i Beverena, koji je i ranije često putovao, sinoć je stigao u Englesku. Prvo je bio na legendarnom stadionu Old Trafford, da bi navečer na Etihad stadionu gledao duel između Cityja i Uniteda (0:1) u okviru revanš susreta Carabao Cupa.

 Čustović, čiji je dolazak u Bajevićem tim najavio naš portal i prije nego je Bajević objavio imena saradnika, u razgovoru za Radiosarajevo.ba bio je tajanstven i kratko na naše pitanje odgovorio: "Uskoro će se saznati zašto sam bio u Manchesteru".

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina prvi meč baraža za Europsko prvenstvo igra 26. marta od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.