Šta nakon Carvajala? Real Madrid ima plan, dovest će desnog beka za 0 eura!

.
Plan je ljeto 2025. godine

 

Real Madrid miran je kada je pozicija desnog beka u pitanju, no neće tako biti još dugo jer dva igrača polako ulaze u godine. Stoga u Madridu već razmišljaju o rješavanju ove pozicije.

Kada je naredni prijelazni rok u pitanju, Real Madrid ne planira dovoditi desnog beka. Sada postojeće snage su sasvim dovoljne.

Uprava je u potpunosti zadovoljna učinkom Danija Carvajala i Lucasa Vazqueza (obojica imaju 32 godine) i ne planira dovoditi novog desnog beka do ljeta 2025. godine.

Međutim, ne sjede skrštenih ruku u prijestolnici Španije. Uveliko se razmišlja o tome šta nakon njih dvojice, a izbor je pao na mladog Brazilca.

Yan Couto u Real Madrid?

Yan Couto, 21-godišnji Brazilac koji kojem je prirodna pozicija desni bek, može igrati na svim pozicijama na desnoj strani terena.

Njega je Manchester City doveo u ljeto 2020. godine za šest miliona eura iz Coritibe, te ga je slao na posudbu u Gironu, Bragu i ove sezone opet Gironu.

 

Mladi Brazilac je upisao 29 nastupa ove sezone. Postigao je dva gola i upisao osam asistencija, te je itekako na očima čelnicima Real Madrida.

On će do kraja ove sezone biti na posudbi u Gironi, a onda ostaje da vidimo da li će ga Pep Guardiola htjeti u redovima Manchester Cityja.

Idealna situacija koju planira Real Madrid je da ne produži ugovor sa Cityjem. On traje do ljeta 2025. godine, odnosno do kraja iduće sezone, a tada bi ga Kraljevi doveli besplatno.

Ovome dodajmo da je mladi desni bek već upisao i dva nastupa za A selekciju Brazila. Ima i 13 nastupa za U-17 tim.