Šta se desilo sa najgorim pojačanjem Bayerna ikada? Duga kosa, zapuštena brada, oči podbuhle...

.
U Minhenu je bio jednu sezonu

 

Vrlo vjerovatno ne postoji fudbaler koji ne želi obući dres Bayerana. Ipak za sve postoje izuzeci, to je i slučaj sa svojevremeno odličnim veznjakom koji se smatra najgorim pojačanjem u historiji Bavaraca. Jednostavno nije došlo do famoznog klika. 

Već godinama je Bayern najsupješniji njemački klub i obično svi putevi za nekog fudbalera u toj zemlji, pogotovo ako je počeo da pokazuje klasu, vode u Minhnen. Međutim nekad se i ne završi baš najbolje.

Kao i svi evropski velikani tako je i bavarski gigant imao svoje promašaje. Ma koliko bili dobri u drugim klubovima, u Minhenu se jednostavno nisu snašli.

Torsten Frings se opravdano smatra najvećim promašajem u historiji Bayerna pogotovo jer je briljirao u dresu Elfa, dok je pružao i sjajne partije u dok je nastupao za Werder i Borussiju Dortmund.

 

Frings se isprofilisao u Werderu, da bi nakon toga uslijedio transfer u Borussiju za 8.5 miliona eura gdje se zadržao dvije sezone te je stekao i reputaciju standardnog reprezentativca Njemačke.

Na ljeto 2004. godine za 9.2 miliona eura uslijedio je transfer u Bayern i to ne njegovom voljom. Nedavno je ispričao da je jedva čekao slobodan dan kad je bio član Bavaraca.

"Borussija je imala finansijskih problema, licenca nije bila siguran i mogao sam 'oživiti' BVB svojm prodajom. Želio sam da ostanem, ali s druge strane klub bi izgubio licencu."

"Sa sportske strane vrijeme provedeno sa Felixom Maghatom u Bayernu je bilo uspješno, ali na ličnom nivou nije išlo. Nismo nikad ni pričali. Trebao mi je trener s kojim bih dijelio svoje slabosti i jaču stranu."

"U Dortmundu mi je bilo zabavno dok sam išao na svaki trening, a u Bayernu sam se morao tjerati da treniram i sebi bih govorio: 'Konačno sutra slobodan dan'".

Frings je napustio Bayern nakon jedne sezone i odigranih 45 utakmica, ali osvojene Bundeslige. Otišao je u Werder za pet miliona eura.

Po okončanju karijere ovaj 46-godišnjak počeo se baviti trenerskom poslu. Posebnu pažnju privukla je jedna njegova fotogafija dok je vodio ekipu Meppena kada je izgledao zaista čudno sa podbuhlim očima i zapuštenom bradom

Krajem 2022. godine Frings se spominjao kao mogući asistent Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund, ali do tog angažmana nije došlo.