Šta se sprema na Maksimiru: Izet Hajrović napušta Dinamo?

Nogometaši Dinama dobili su slobodno do srijede kada će se ponovo naći u pogonu. Modri igraju sjajno ove sezone, a jasno je da će tokom ljeta doživjeti igračke promjene.

Biće zanimljivo ovog ljeta

Spominje se i odlazak Izeta Hajrovića koji se tek nedavno vratio na teren nakon neugodne pobede. Ugovor mu ističe naredne zime, a hrvatski mediji saznaje da ponuda za bh. internacionalca već ima.

U Dinamu mu ne planiraju praviti probleme pri eventualnom transferu, a čini se da je odlazak izvjestan. Na Maksimiru su već u potrazi za desnokrilnim napadačem.

Otvoreno govorio o mogućem odlasku

Natpisima o mogućem odlasku Hajrović, s druge strane, nije opterećen...

"Jedino što je sigurno u fudbalu jest da ne možete ništa planirati na dulje staze. Imam ugovor, zadovoljan sam životom u Zagrebu i uživam igrati za Dinamo. Kada dođe vrijeme onda ćemo sjesti za stol, vidjeti kako stvari stoje i donijeti zajedničku odluku što i kako ćemo dalje. Ne opterećujem se time već uživam u sjajnoj sezoni", poručio je Hajrović.

Zbog povrede je Hajrović bio primoran pauzirati skoro dva mjeseca. Na teren se vratio u posljednjem kolu protiv Slaven Belupa odigravši tridesetak minuta, piše sportsport.ba.

"Mislim da nema veće kazne gledati saigrače s tribina. Oni igraju utakmicu a ti si nemoćan... Osjećaj je to koji ne bih poželio niti najvećem neprijatelju", dodao je Hajrović tokom razgovora za Jutarnji list.

Vezist sjajne ljevice, osim onih invidualnih, ima razloga za zadovoljstvo i kada su u pitanju klupski rezultati. Ove sezone je s Dinamom dogurao do osmine finala Evropske lige, naslov u Hrvatskoj je odbranjen, a jučer je izboren i plasman u finale Kupa Hrvatske.

Dolaskom u Dinamo pretprošle zime povećao je Hajrović svoju vrijednost tri puta, po Transfermarktu mu je cijena skočila s milion na tri miliona eura.