Šta veže velikane: Obojica su briljantni, prgavi, tetovirani i imaju bosanske gene

ibrahimovic
Dvojica osebujnih, harizmatičnih i po svemu briljantnih nogometaša, Zlatan Ibrahimović (39) i Mario Mandžukić (34), u sudačkoj nadoknadi svojih karijera udružuju snage i pokušavaju vratiti slavnome Milanu sjaj koji je nekada imao.


Obojica plećati, gladijatorski snažni, istetovirani, provokativni, prgavi i vječito nabrijani, posljednji su ostaci vrhunskih europskih nogometaša koji plijene onom zdravom, iskričavom nogometnom balkanštinom.

Njihov nogomet nikada nisu bile monotone, beskrvne salonske čajanke, nego uvijek izvedbe na rubu ulične kavge. Umjesto umiljatog pogleda, unošenje u lice, umjesto toplog stiska ruke, lakat u rebra! Jednako nemilosrdni prema suparnicima i prema suigračima, piše Večernji list. 

Ibrina i Mandžina balkanska crta svoje ishodište ima njihovim bosanskim genima. Zlatan je rođen u Malmeu, a njegov otac Šefik, pjevač narodnjaka, rodom je iz Tombak Mahale, naselja u Bijeljini. Mario Mandžukić rođen je u Slavonskom Brodu, a njegov otac Mato, nekada vrlo dobar nogometaš, rodom je iz mjesta Prud kod Bosanskog Šamca.

Jedna od poveznica Ibre i Mandže je i Pep Guardiola. Obojica su mu bila neizdrživ teret zbog svojih naglašenih osobnosti. Pep jednostavno ne trpi takve tipove igrača.