Stigao odgovor Rukometnom savezu BiH iz Rukometnog saveza Republike Srpske

rukomet
Ne bježe od sjednice Rukometni savez Republike Srpske odlučio je da odgovori na kancelariji RS Bosne i Hercegovine na saopštenje za javnost koje su iz RS BiH poslali prije tri dana.

Iz RS Republike Srpske odlučili su također da se obrate javnosti sa saopštenjem u kojem između ostalog stoji sledeće.

"Navodi se kako još nije donesena konačna odluka o rukometnoj sezoni 2019./2020., te da normativni akti nedvojbeno određuju (član 69 Statuta) da u slučaju kada natjecanje nije završeno odigravanjem 30 utakmica u muškoj Premijer ligi zbog više sile sve odluke donosi isključivo UO RS BiH vodeći se načelima pravde i prava", započeli su iz RS RS.

Oni tvrde da u članu 69 Statua ne stoji gore navedeno, te da je javnost pogrešno informisana. Oni smatraju da je Komesar takmičenja Premijer lige BiH nadležan za donošenje svih odluka koje imaju veze sa Prmeijer ligom.

Sjednica UO RS BiH zakazana je za 19.6., te bi tada konačno mogla biti poznata sudbina rukometne Premijer lige BiH.

"Kada je riječ o sjednici UO RS BiH zakazane na dan 19.06.2020. godine, kao članovi UO iz Republike Srpske ne bježimo od prisustva sjednici ali možemo raspravljati samo o novoj rukometnoj sezoni Premijer lige i drugim pitanjima za unapređenje rukometu u BiH", između ostalog stoji u saopštenju RS Republike Srpske.