Stigla potvrda iz Minhena: "Postigli smo usmeni dogovor s Barcelonom oko Lewandowskog"

lewandowski

Robert Lewandowski će napustiti Bayern i karijeru nastaviti u Barceloni

Sinoć je objavljeno da su čelnici Bayerna konačno odlučili da popuste u pregovorima s Barcelonom, te su prihvatili ponudu katalonskog kluba.

Barcelona će platiti fiksno 45 miliona eura za Lewandowskog i dodatnih pet miliona eura koji će biti isplaćeni kroz razne bonuse. Bayern je napravio odličan posao i sigurno mogu biti zadovoljni jer je Lewa imao još samo godinu dana ugovora s njima.

Lewandowski se na jutrošnjem treningu oprostio od igrača i stručnog štaba Bayerna, te će već sutra put Barcelone gdje će se priključiti svojoj novoj ekipi.

Da Poljak napušta Allianz Arenu potvrdio je danas i Oliver Kahn koji je izjavio za njemačke medije da je Bayern prihvatio ponudu Barcelone i da se mora riješiti još samo papirologija.

"Postigli smo usmeni dogovor s Barcelonom oko Lewandowskog, sada samo trebamo pripremiti papire. Prije dva mjeseca nismo imali ni ponudu niti alternativu za Lewandowskog, ali sada se situacija promijenila. Barcelona nam je dala logičnu ponudu za njega, a također smo i postigli uspjeh na tržištu kad smo doveli igrača svjetske klase kao što je Mane", rekao je Kahn.