Stiglo objašnjenje zašto je Ronaldo na listi za Zlatnu loptu, a Messi nije

.

France Football objavio je jučer listu od 30 fudbalera koji će se ove sezone boriti za Zlatnu loptu.

Ugledni francuski list 17. oktobra će dodijeliti prestižno priznanje, a trofej iz prošle godine neće odbraniti fudbaler PSG-a Lionel Messi, koji se nije ni našao među 30 kandidata za nagradu.

Mnoge je iznenadila činjenica što je njegov najveći rival Cristiano Ronaldo tu. Iz France Footballa objasnili su sve što se tiče Ronalda i Messija.

"Ronaldo je protekle sezone postao najbolji strijelac u reprezentativnoj historiji. Bio je ključan igrač tima u grupnoj fazi Lige prvaka gdje je postigao četiri ključna pogotka koji su Manchester Unitedu donijeli sedam bodova", saopštio je France Football i dodaje:

"U Premier ligi je postigao 18 golova, uključujući dva hat-tricka. Ukupno je postigao 32 gola u 49 utakmica. Nije kao u svojim najboljim sezonama, ali je dovoljno da bude među 30 najboljih igrača svijeta"

Zatim su se okrenuli zvijezdi PSG-a Lionelu Messiju. Smatraju da je imao očajnu sezonu.

"Njegova prva sezona u Parizu bila je razočaravajuća u svim pogledima, kako vizuelno tako i statistički", saopšteno je.

Na listi kandidata za najboljeg fudbalera svijeta našli su se ovi fudbaleri: Thibaut Courtois, Rafael Leao, Christopher Nkunku, Mohamed Salah, Joshua Kimmich, Trent Alexander-Arnold, Vinicius JR, Bernardo Silva, Luis Diaz, Robert Lewandowski, Riyad Mahrez, Casemiro, Heung-Min Son, Fabinho, Karim Benzema, Mike Maignan, Harry Kane, Darwin Nunez, Phil Foden, Sadio Mane, Sebastian Haller, Luka Modrić, Antonio Rudiger, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Dušan Vlahović, Virgil van Dijk, Joao Cancelo, Kylian Mbappe, Erling Haaland.

Glavni favorit za osvajanje nagrade za najboljeg fudbalera svijeta je napadač Real Madrida Karim Benzema i vrlo je izvjesno da će on podići trofej 17. oktobra u Parizu.

Benzema iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu u kojoj je vodio Real Madrid do trofeja u prvenstvu u Ligi prvaka, a i sam je bio veoma efikasan.