Stiže poziv koji se ne odbija: Nagelsmann neće dugo patiti zbog odluke Bayerna

.
Dobio je otkaz, ali je tražen

 

Fudbalska javnost bila je zatečena sinoć kada se pojavila informacija da će Bayern otpustiti svog trenera Juliana Nagelsmanna.

Njega će na klupi Bayerna zamijeniti Thomas Tuchel sa kojim će ugovor biti potpisan najkasnije sutra, javljaju njemački mediji.

Ipak, ni Nagelsmann neće biti dugo bez posla. Kako prenose njemački mediji Real Madrid krenuo je po ovog sjajnog mladog trenera.

Svjesno su da će Carlo Ancelotti gotovo pa sigurno preuzeti kormilo reprezentacije Brazila kada se ova sezona završi.

Upravo zato Real Madridu potreban je novi trener, a kao idealnog kandidata vide upravo Juliana Nagelsmanna koji je radio sjajan posao sa Bayernom.

Već je Nagelsmann jednom bio na radaru Real Madrida, a tada je sam potvrdio da je odbio ponudu ovog kluba. Sve to desilo se 2018. godine.

On je tada bio trener RB Leipziga i smatrao je da nije spreman da napravi tako velik korak u svojoj karijeri i da vodi Real Madrid.

Sada ima ogromno iskustvo rada u Bayernu i sigurno da bi itekako bio spreman da preuzme klupu jednog od najvećih klubova na svijetu.

Ipak, čelnici Real Madrida moraju djelovati brzo jer nisu jedini koji žele Nagelsmanna. Za njegov potpis su zainteresovani i Tottenham kao i Paris Saint-Germain.

Tako će ovaj trener skoro pa sigurno i naredne sezone voditi tim koji igra Ligu prvaka, a ko zna možda i do kraja ove sezone preuzme neki od klubova.

Jedno je sigurno, a to je da će ukoliko preuze Real Madrid imati cilj da osvoji sve trofeje koje može, baš kao što je bio slučaj i u Bayernu.