Što većina roditelja dopusti djeci, Ibrahimović je svojoj strogo zabranio: "Ne, dok ih ja odgajam"

.
Zlatan Ibrahimović je zaradio toliko novca da svojoj djeci može priuštiti sve ono što njemu otac Šefik nije mogao kada je odrastao. Međutim, jednu stvar sinovima Maximilianu i Vincentu strogo zabranjuje.

 

Ponekad je jako nezahvalno biti popularan jer mediji nastoje da iskopaju svaki detalji o vašem privatnom životu, ako to neko zna to je Zlatan Ibrahimović, sigurno jedan od igrača koji su obilježili fudbalsku igru u posljednje dvije decenije.

Šveđanin bh. korijena je na kraju prošle sezone okačio kopačke o klin te se sada može posvetiti porodičnom životu. Upravo je Zlatanu porodica i zaštita sinova na prvom mjestu.

Do sada je čuveni napadač izdao dvije autobrafske knjige, prvu pod nazivom "Ja sam Zlatan", a drugu "Adrenalina" koja je u prodaji od marta 2021. godine.

U "Adrenalini" Ibrahimović je opisao svoj odnos prema sinovima Maximilianu (17) te Vincentu (15) i koliko ih želi zaštiti od utjecaja vanjskog svijeta, posebno interneta.

Ono što danas skoro svaki roditelj dopušta djeci čim uđu u tinejdžerske godine, Ibrahimović to zabranjuje te će tako biti sve dok ih bude odgajao.

"Volim svoju djecu kao ništa drugo na svijetu. Za mene će oni uvijek biti u najboljoj poziciji. Voljeti ih znači štititi ih, odgovorno upravljati njihovom slobodom."

Nije im dopušteno posjećivati ​​društvene mreže jer ne želim da ih povrijede loše stvari koje bi mogle pročitati o meni.

Na mom Instagramu nema niti jedne fotografije moje djece i moje porodice.

Umjesto toga vidim puno djece objavljeno na internetu, neki otvore lični profil i sa sedam ili osam godina i već imaju hiljade pratitelja."

"Ali hoće li ta djeca, kad odrastu, biti sretna što su bila izložena na taj način? Šta roditelji znaju?

Moja djeca će sama odlučiti kada budu u stanju shvatiti kakva neistina postoji u svijetu društvenih mreža. Sada ne mogu znati, jer za njih nema društvenih mreža.

Ne radi se o tome da ih držim ispod staklene posude. Ja imam odgovornost izvesti ih utabati im put, oni će ga moći nastaviti kako žele, čim budu mogli hodati sami", napisao je Zlatan.

Kao što je manje-više poznato svima Ibrahimović je imao teško djetinjstvo, prvenstvo zbog slabih finansijskih uslova, često je u švedskom društvu posmatran kao crna ovca i upravo iz tog razloga čini se da svoje sinove maskimalno zaštiti.