Strašne scene u Engleskoj: Nogometaš (22) srušio se na terenu nakon sudijskog zvižduka

nogomet
Gledatelji u engleskoj Ligi 1 prisustvovali su sinoć jezivim scenama nakon što se na terenu srušio mladi napadač Wycombea Tjay De Barr (22).

 

Zvijezda Wycombe Wanderersa kolabirala je na terenu, a scene su izazvale strah i paniku kod svih prisutnih na stadionu Plymouth Argylea. Riječ je o utakmici engleske Lige 1 (trećeg ranga takmičenja) u kojoj je Plymouth dočekao Wycombe i slavio rezultatom 1:0.

Čim je sudija označio kraj utakmice, dogodile su se strašne scene. De Barr se srušio na terenu, nakon čega su ga okružili saigrači i pokušali mu pružiti prvu pomoć.

Navijači i igrači su ostali šokirani jer je napadač pao na tlo bez ikoga oko sebe. Sve se dogodilo nekoliko sekundi poslije sudijskog zvižduka za kraj utakmice.

Na svu sreću, bolničari su pojurili do igrača dok je ležao na podu, a za to vrijeme hiljade navijača na tribinama bilo je u strahu i panici.

Doktori su mu pružili prvu pomoć na terenu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu. Na sreću, reakcija je bila pravovremena i iz Wycombea su poručili da je tretman bio uspješan i na vrijeme.

"Tjay De Barr je dobio medicinsku pomoć na mjestu događaja i u stabilnom je stanju. Bit će prevezen u bolnicu na daljnje pretrage. Hvala svima na lijepim željama, a medicinskom osoblju na brzoj i stručnoj pomoći", naveli su noćas u saopćenju njegovog kluba Wycombea.

Još uvijek nije poznato koji je uzrok toga što se mladi nogometaš s Gibraltara srušio. Postoji teorija da je tokom utakmice zaradio udarac nakon sudara s protivnikom.

 

FOTO