Ne stišava se bura u Tuzli zbog gnusnog transparenta upućenog Osimu: To su neodgovorni pojedinci kojima nije mjesto na tribinama

Sportski savez Tuzlanskog kantona osuđuje postupak manjeg dijela navijača na utakmici 22. kola Premijer nogometne lige BiH između Slobode i Željezničara, koji su na neprimjeren način istakli uvredljive poruke.

Sportski tereni i sportske predstave, posebno one koje na sportska borilišta dovode veliki broj gledatelja, nisu mjesta za iskazivanje bilo kakve netrpeljivosti, nasilja, diskriminacije, uvreda i sličnih devijantnih ponašanja, kako prenose Sportske.ba.

U cilju stvaranja dobrih odnosa između sportskih klubova, gradova i navijača, želimo istaći da iskreni sportski zaljubljenici, pravi navijači koji sport vole i poštuju i ljubav prem svom klubu dokazuju poštujući druge, u Tuzli i Tuzlanskom kantonu su uvijek bili većina i da se sud o odnosima među sportskim kolektivima, gradovima i sportistima ne treba donositi na osnovu stavova malog broja neodgovornih pojedinaca, kojima nije mjesto na tribinama sportskih borilišta – saopšteno je iz Sportskog saveza TK.

Izvor: