Sučić: “Austrija je pritiskala, ali moj je odabir uvijek bila Hrvatska”

sucad
Mlada hrvatska U-21 reprezentacija okupila se pred početak novog kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2023. godine i u Velikoj Gorici odradila prvi trening pred premijeru s Azerbajdžanom 2. rujna, odnosno gostovanje u Finskoj pet dana poslije (7. rujna). Izbornik Igor Bišćan suočio se na početku s neočekivanim otkazima nekolicine igrača, ali bez obzira na to vjeruje u novu momčad i raduje se novim izazovima.

Na popisu izbornika mlade reprezentacije, Igora Bišćana, za novi kvalifikacijski ciklus nalaze se i tri nogometaša rođena i odrasla u inozemstvu – Luka Sučić, Josip Stanišić i Marco Pašalić (op. Pašalić je otpao zbog ozljede bedrenog mišića).

Ofenzivni vezni Red Bull Salzburga, Luka Sučić, već ima 17 nastupa za mlade hrvatske selekcije, a bio je i među kandidatima za U-21 reprezentaciju uoči završnice Europskog prvenstva, koje je propustio zbog ozljede. Sučić je prvi puta nastupio za hrvatsku U-15 reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Austrije, zemlje u kojoj je rođen i odrastao.

Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku”, izjavio je Sučić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza. Sučić se trenutno nalazi i na pretpozivu izbornika A reprezentacije, Zlatka Dalića.


“Sjajan je osjećaj prvi put biti na okupljanju U-21 reprezentacije, radujem se prvim utakmicama. Kod mene nikad nije bilo dvojbe kad je trebalo odlučiti između Austrije i Hrvatske, moj je odabir uvijek bila Hrvatska. Austrija je stalno pritiskala, ali nisu imali šanse”, rekao je Sučić.