Sudac iz Cazina nadmašio sam sebe: Golman u Banjoj Luci pobjegao od baklje, Kazlagić mu odmah pokazao žuti karton

sa

Ako ste mislili da ste od bh. premijerligaškog sudije Mirze Kazlagića vidjeli sve što se tiče grešaka i lakrdija koje proizvodi na terenu, večeras je na meču između Borca i Širokog Brijega pomjerio granicu: Golmanu koji je bježao od baklje pokazao je žuti karton!

Spomenuta situacija desila se sredinom drugog poluvremena kada su najvatreniji navijači Borca – popularni Lešinari, gađali bakljom golmana Širokog Brijega Renata Josipovića, a on je u posljednji trenutak uspio izbjeći da ga jedna takva pogodi.

 

Logično, odmah je krenuo da se skloni s mjesta na kojem je izložen da ga pogodi nova baklja, posebno iz razloga što su mu navijači iza leđa i ne može pratiti šta se dešava, a kada je to uradio, na scenu stupa dobro poznati bh. sudijski režiser, u principu čovjek koji bi trebao dijeli pravdu, te golmanu Širokog pokazuje žuti karton.

Golman Širokog Brijega je dobio žuti karton jer je bježao od bakljeRiječ je o sudiji kojeg je bh. javnost upoznala još 2018. godine, tačnije prije pet godina kao sudiju iz Prve lige Federacije BiH, a koji je pažnju na sebe privukao suđenjem kojim je direktno utjecao na ishode rezultata. Kao nagradu, ubrzo je dobio promociju u Premijer ligu BiH, a i tu je nastavio s praksom subjektivnog dijeljenja pravde.

Kazlagić je 2019. godine priveden u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva “Var”, ali od toga na kraju nije bilo ništa, iako se prvobitno sumnjalo u namještanje utakmica. Ubrzo nakon toga, dobio je promociju iz Prve lige Federacije BiH u Premijer ligu BiH, pa danas uživamo u kreiranju novih sabranih djela sportskog besmisl