SUKOB S MESSIJEM PRELIO ČAŠU Abidal pred otkazom u Barceloni!

nog
Barcelona je bure baruta u kojem više niko nikome ne vjeruje i gdje će neko morati platiti ceh. A čini se da će to biti tehnički direktor Erik Abidal (Eric), koji je neopreznim izjavama u medijima raspalio vatru umjesto da smiri situaciju.

U intervjuu za "Sport" Abidal je prozvao igrače da se nisu trudili i na taj način ih indirektno optužio da su smijenili bivšeg trenera Ernesta Valverdea. A malo je potkačio i Valverdea, koji je imao odličan odnos sa svlačionicom i kojeg igrači i dalje vole. To je bila kap koja je prelila čašu strpljenja Lea Mesija (Messi). Javno je zatražio od Abidala da pokaže prstom i da po imenu kaže ko se to nije trudio umjesto da svaljuje krivicu na cijeli kolektiv.

Istupi kapitena Mesija u javnosti su rijetkost i obično su značili da će se nešto veliko desiti. U ovom slučaju, sve miriše na otkaz Abidalu.

Predsjednik Barce Bartomej (Bertomeu) je na sastanku prije nekoliko dana nevoljno dao Abidalu podršku, iako je razočaran njegovim radom u posljednjih mjesec. Konkretno, zamjera mu što nije doveo Čavija (Xavi) umesto Valverdea i što je to sve izašlo u javnost dok je Valverde još bio trener. Drugi Abidalov neuspjeh je beskonačna i bezuspješna potraga za napadačem u zimskom prijelaznom roku koja se završila aferom oko Sedrika Bakambua (Cédric).

U javnost je isplivalo da je Abidal zvao Bakambua iz Kine, da je Afrikanac već krenuo i da je čekao avionski let u Hong Kongu kada ga je Abidal opet pozvao i rekao mu da odustaje od transfera...

Lista Abidalovih grijehova je sve duža, analizira "Mozzart sport".