Crno na bijelo: Šuman nas je odveo na EURO, pametnome dosta

Izjava gospodina Marinka Umičevića da selektor Bilal Šuman zloupotrebljava reprezentaciju BiH, naišla je na osudu većine navijača i simaptizera sporta u BiH.

Umičević je to izjavio par sat nakon što su Blijevi ratnici pokorili Češku i izborili historijski nastup na Evropskom prvenstvu.

U BiH je još na snazi definicija da će vam sve oprostiti osim uspjeha. U slučaju rukometne reprezentacije BiH, taj sindrom je još jednom dobio svoju draž. Šta se krije iza izjave gospodina Umičevića to je već za druge analize.

U ovom slučaju bavimo se rezultatom, a rezultat kaže da smo izborili plasman na EP, prvi put u historiji. Kako, na koji način, to je na kraju najmanje bitno. Gleda se crno na bijelo, a tamo piše, da smo učesnici Evropskog prvenstva. Kao i sve u životu jesi ili nisi.

I razna prepucavanja radi ličnih interesa u ovome trenutku nisu potrebna. Zbog Nikole, Alena, Mirsada, Benjamina, Marka, Dejana, Ivana, Dine, Nebojše, Muhamede…, jer oni su su nas učinili ponosnim. I zbog njih nam ne trebaju tenzije i naše redovne priče. Ko je uhvatio “kajmak”, kome je ostao propuh u džepu…, to nas apsolutno ne zanima.

Sada se okrećemo EP-u, i nastupu rukometnih Zmajeva prvi put u historiji. Kompletirat ćemo dva velika takmičenja, a o budućnosti je teško govoriti. Korak po korak.

I, da, na kraju, Bilal Šuman nas je odveo na prvenstvo Evrope, spaienti sat (pametnome dosta), a ostala kopanja i prevrtanja ostavimo za neke druge prilike i podržimo naše momke. Oni su to zaslužili!