SUPER JUVE ĆE BITI GOTOV NA LJETO Stižu ove dvije IGRAČINE za 250 milijuna eura, Agnelli ispunjava snove

nogomet
Stara dama u nedavno završenom zimskom prijelaznom roku nije radila veće zahvate, došao je jedino Dejan Kuluševski kao zalog za budućnost, ali Andrea Agnelli i društvo spremaju se za zaposleno ljeto jer pripremaju ne jedan, nego dva mega transfera.

Razglo, Juve nije bio loš u prvoj polovici sezone, ali navijači koji su naviknuti na najviše standarde ne mogu biti stoposto zadovoljni igrama njihove supermomčadi minule jeseni. Obično u ovo doba već imaju jednu ruku na Scudettu, naslov pobjednika Superkupa u džepu, u kupu mirno plove ka naslovu i već polagano razmišljaju o suparnicima u Ligi prvaka, no ove zime, iako imaju jednu od najjačih momčadi u zadnjih deset godina, Juventus još nema što slaviti. Naprotiv, Superkup nisu osvojili, a u Serie A bježe Interu samo tri boda, Laziju možda i manje, dobije li zaostalu utakmicu 22. kola.

Sve to uplalilo je alarm u uredu bogatog gazde Andree Agnellija, koji čini se još nije zadovoljan izgledom svoje momčadi i sprema se iduće ljeto ponovo uložiti do 250.000.000 eura samo na odštete za igračka pojačanja. U planu su dvije apsolutne bombe, a oni će, smatra Juveov gazda, njegovu momčad pretvoriti u jednu od najjačih družina ikad spojenih na nogometnom terenu te promijeniti odnose snaga u europskom nogometu.

Potrebna su mu još dva kotačića i imat će megamomčad. Dvije pozicije koje će mu to omogućiti, smatra, su stoper i golman. Prošlo ljeto doveo je Matthijsa de Ligta iz Ajaxa za rekordan iznos ikad plaćen za braniča – 85.500.000 eura, a sljedeće ljeto planira za njegovog partnera potrošiti gotovo 100.000.000 eura više.

The Sun je objavio kako Stara dama radi na dovođenju De Ligtovog reprezentativnog suigrača Virgila van Dijka, mnogi će reći najboljeg stopera trenutačno na svijetu. Nizozemac je već dvije i pol godine u Liverpoolu i osvoji li ove sezone premierligaški naslov, a vrlo vjerojatno hoće, s aktualnim klubom će osvojiti sve, a to je ono što Agnelli čeka. Naime, smatra kako bi u tom slučaju mogao potražiti novi izazov u karijeri. Uostalom, potvrdio je to i sam svojedobno.

„Imam 28 i želim ispuniti sve svoje snove koje sam ikad imao. Život je kratak, a karijera ponekad također može biti kratka“, znakovito je izjavio nedavno...

Juveovom prvom čovjeku to je bilo sve što je trebao čuti, nazvao je banku i dogovorio njezinu garanciju na iznos od 180.000.000 eura jer će toliko, smatra, biti dovoljno za odštetu Redsima u lipnju. Kad je stigao iz Southamptona 2017. godine, Klopp ga je platio tad rekordnih 84.650.000. eura za braniča, a sad će ga ponovo vratiti na tron među najskuplje plaćenim braničima odštetom skoro 100.000.000 eura višom.

Juveov šef neće se zaustaviti samo na jednom bombastičnom transferu. Sljedeće ljeto neće žaliti ni eura, jer mu se otvara sjajna prilika ponajboljem stoperskom paru svijeta priključiti i jednog od najperspektivnijih golmana trenutačno u nogometu. Naime, jučer su talijanski mediji objavili kako golman Milana Gigio Donnarumma traži izlaz sa San Sira.

Naime, talijanskoj reprezentativnoj jedinici ugovor s Milanom istječe 2021. godine u lipnju i Rossoneri ga sljedeće ljeto moraju prodati, žele li izvući bilo što na svom najvrijednijem eksponatu. Ne učine li to, riskiraju njegov odlazak bez odštete na koncu sljedeće sezone.

Da ga je Juve želio ovo ljeto, morao bi platiti 95.000.000 eura barem, no sljedeće ljeto mogao bi doći za gotovo dvostruko manje. Talijanska Gazzetta dello Sport piše kako bi ga Stara dama mogla dobiti za „pišljivih“ 50.000.000 eura.

Donnarummin agent Mino Raiola nedavno je izjavio kako postoje minimalne šanse, ako i tolike, da će njegov štićenik potpisati novi ugovor pa bi prodaja sljedeće ljeto odgovarala svima. To je bio signal koji je Agnelli čekao i već sad polako priprema teren za dolazak talijanskog reprezentativca među vratnice talijanskog prvaka. On će, smatra Agnelli, biti temelj talijanskijeg Juventusa koji planira u budućnosti, a koji će okupiti sve najtalentiranije talijanske igrače uz mnogo manju legiju stranaca u svlačionici.

Boban i Maldini će vjerojatno ovo ljeto ostati bez standardnog golmana i igrača na kojem su planirali graditi Milanovu budućnost, jer si zbog odredbi Financijskog Fair Playa ne mogu priuštiti ponuditi mu novih 6.000.000 eura godišnje plaće, a nerealno je očekivati kako će Donnarumma i njegov enturaž pristati na nižu plaću. Osobito jer mogu dobiti toliko, a gotovo sigurno i više, odluče li napustiti Milan bez odštete. No Gigiovim odlaskom i Milan će dobiti nešto. Malo će ispeglati Milanov bankovni balans i srediti klupske knjige, zbog čega je ove sezone morao istupiti iz Europa lige.

Ali vratimo se mi na Juve, Stara dama će vjerojatno imati konkurenciju za Donnarummu u vidu Real Madrida, no on će vjerojatno odabrati ostanak u Italiji jer je ipak Talijan... Juve neće srljati u tu kupovinu jer ima odličnog Wojciecha Szczesnyja, ali kad sljedeće godine Gigi Buffon konačno ode u zasluženu mirovinu, samo je prirodno da najveći talijanski klub na golu ima najboljeg talijanskog čuvara mreže. Ovaj zahvat neće biti ni tako skup, računa se kako će s odštetom i plaćama oba posla koštati ukupno oko 250.000.000 eura. Stinica za ovako nešto...

Kad ga konačno završi, Agnellijev super Juve mogao bi izgledati ovako: DONNARUMMA – Cuadrado, De Ligt, VAN DIJK, Sandro – Pjanić, Bentacur, Ramsey – Ronaldo, Higuain, Dybala.

Ovako će vjerojatno iduće sezone izgledati završeni projekt Super Juventusa u režiji Andree Agnellija. Talijanski gospodarstvenik tu je svetu misiju preuzeo od oca Umberta Agnellija i sljedeće ljeto konačno bi mogao biti gotov. Andrea, sjedi pet, ćaća bi bio ponosan.