Suze, tuga, bol i patnja: Tragedija za pamćenje okovala je danas sve u Dortmundu

dotmund
Nogometaše Borussije Dortmund dijelila je samo jedna pobjeda do naslova prvaka Njemačke i to protiv ekipe kojoj današnji meč nije značio apsolutno ništa, a u tome izabranici Edina Terzića nisu uspjeli.

 

Milioneri su pred 80.000 svojih navijača odigrali tek remi 2:2 sa ekipim Mainza, a Bayern je slavio u Kolnu i tako titulu preoteo iz ruku Borussije u posljednjim trenucima.

Do novog naslova prvaka Bavarci su došli golom Jamala Musiale u 89. minuti i tako bacio u očaj pristalice Borussije koji nisu krili svoju tugu nakon današnjeg meča.

Imali su sve u svojim rukama, no umjesto rutinske pobjede svom najevećem rivalu su doslovno poklonili titulu koju su ovi objeručke prihvatili.

Nikome nakon utakmice danas na Signal Iduna Parku nije bilo do života. Plakali su svi, od igrača, klupskog rukovodstva, ali i navijača ovog tima.

Titula će im tako ostati nedostanjani san i 11. godinu zaredom, s obzirom da su posljednju osvojili u sezoni 2011./2012. kada ih je sa klupe predvodio Jurgen Klopp.

Fabrizio Romano podijelio je sa svojim pratiteljima jedan video koji na najbolji način oslikava svu lojanost i ljubav navijača Borussije prema ovom klubu.

Čuveni Žuti zid pjevao je pjesmu skupa sa svojim uplakanim ljubimcima koji su ih danas iznevjerili ostavši bez titule prvaka.

Priliku da prekinu niz Bayerna Milioneri će imati tek naredne sezone koja starta početkom augusta.