Svaki rastanak težak je i tužan: Al Khelaifi se s dosta emocija oprostio od Neymara

.
Neymar je nakon šest godina napustio PSG i otišao u Saudijsku Arabiju. S dosta emocija se od njega oprostio prvi čovjek PSG-a, Nasser Al Khelaifi.

 

Iako se povezivao s Barcelonom, Manchester Unitedom, Chelseajem i još nekim klubovima iz Englske, Neymar je na kraju otišao put Saudijske Arabije.

Danas je, nakon nekoliko dana najavljivanja, i zvanično predstavljen kao novi igrač tamošnjeg Al Hilala gdje će dijeliti svlačionicu s Koulibalyjem, SMS-om, Nevesom, Malcomom i drugim.

"Ja sam ovdje u Saudijskoj Arabiji, ja sam Hilal", bila je prva poruka koju je Neymar poslao kao igrač Al Hilala.

Nakon završenog posla u kojem će PSG inkasirati prvo 80 miliona eura, a onda kroz bonuse ukupno i preko sto, oglasio se i prvi čovjek pariskog kluba, Nasser Al Khelaifi.

On se s dosta emocija oprostio od Neymara, kojeg je 2017. godine za čak 222 miliona eura doveo iz Barcelone, što je i do dan danas rekordan transfer u historiji fudbala.

"Normalno je da nam je teško da se oprostimo od legende kluba, što će Neymar uvijek biti. Nikada neću zaboraviti dan kada je stigao u PSG, niti šta je donio klubu i našem projektu u posljednjih šest godina.

Živjeli smo u izvanrednom vremenu i Neymar će uvijek biti dio naše historije. Želim da se zahvalim njemu i njegovoj porodici. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je Nasser Al Khelaifi, prenose francuski mediji. 

Neymar je s Al Hilalom potpisao dvogodišnji ugovor i imat će platu od 150 miliona eura, a nosit će dres s brojem 10.