Sve dogovorio s Bayernom, spremio se za oproštaj, a onda se desilo nešto nezapamćeno na Etihadu

.
Kyle Walker nedavno je bio na korak od odlaska iz Manchester Cityja u Bayern, no u posljednji trenutak taj transfer je propao. Iskusni desni bek jučer je potpisao s Građanima novi ugovor, a potom je Pep Guardiola otkrio zašto je Walker odbio odlazak u Bayern iako je imao već sve dogovoreno.

 

Manchester City jučer je zvanično potvrdio da Walker ostaje na Etihadu i da je produžio svoj ugovor do ljeta 2026. godine iako je do prije svega dvije sedmice bio na izlaznim vratima ovog kluba.

Walkera su nakon prošle sezone mnogi već otpisali jer je bio vidno nezadovoljan minutažom koju je imao u posljednje vrijeme kod Guardiole, a kada je Bayern pokazao interes za njega htio je prihvatiti novi izazov.

Nije tajna da je Walker imao dogovoren transfer u Bayern, no kada su svi očekivali da ide na potpis ugovora on se neočekivano predomislio i ostao na Etihadu.

O svemu tome jučer je na press konferenciji pričao i Guardiola koji je otkrio zbog čega se Walker predomislio i zašto je na kraju odlučio da ostane u Manchester Cityju i s ovim klubom potpiše novi ugovor.

"Uradili smo sve što smo mogli da ga uvjerimo da ostane. Ne samo ja već svi u klubu, ali posebno se desilo nešto što se ne viđa tako često. Saigrači su mu govorili da ne može da ide. Mislim da je tada shvatio koliko ga vole na Etihadu i kakav status ima kod saigrača. Siguran sam da je to presudilo na kraju", rekao je Guardiola.

On je priznao da je Walker već bio prihvatio ponudu Bayerna i da je bilo sve spremno za njegov odlazak, ali kada je vidio koliko svi u klubu žele da on ostane na kraju se predomislio.

Također, Guardiola je poručio da to ne garantuje da će imati veću minutažu, ali da je sretan što je tako važan igrač ostao jer je Walker već nekoliko godina jedan od najvažnijih igrača u defanzivi prvaka Evrope.

Ovaj 32-godišnji desni bek u Manchester City stigao je na ljeto 2017. godine iz Tottenhama za 53 miliona eura i pokazao se kao sjajno pojačanje.

Ponikao je u Sheffield Unitedu, a igrao je još za Northamton, QPR i Aston Villu.